SELECT A PROJECT

 

 
 

-------2007 LUXE AWARD WINNER -------

Highlights include:

  • Site-responsive sustainable design
  • Nature-inspired sky-lit stair atrium
  • "Green Built" energy rated home
  • 4,900 square feet of living space
  • Three unique bedrooms with four bathrooms
  • Cathedral ceilings with skylights
  • Backlit custom art glass walls
  • Elevator access to all levels
  • State-of-the-art home electronics system
  • Full outdoor kitchen area
  • Stone and glass wine cellar
  • Naturally lit garage

The architecture of the Peebler residence embodies the essence of the owners' original Three Peaks "walk through the woods" experience. The graceful roofline steps up the gentle, south-facing slope through the pines and firs of the site, looking back at the home's world-class views. From the home's living spaces, the path winds through the entryway's trees, past a waterfall and up a meandering sky-lit atrium to intimate meadow views, seen as one traverses through the master suite and out into the forested trails behind the house. This green -built, eco-home grows out of its site reflecting the geology, biosphere and heavens. Its stone base and columnar trees hold its graceful, sheltering roof through uplifting, sky-lit Zen views of the azure Colorado sky.

Built by McCrerey Fine Homes, LLC and designed by the Colorado Architecture Partnership with interiors by Broadstroke Design, one of the best features of this home is its heated indoor/outdoor dining room, kitchen and fire pit. It uses a window wall that allows the space to flow fluidly from the wilds of Colorado to the comforts of home.

This modern home features a totally integrated automation and home entertainment system. Every room features either a touch screen or television interface that provides the homeowner with access to all of the home's electronic lifestyle systems. This includes lighting, security, climate, as well as whole-home audio and video. The entertainment system includes a fully appointed media room featuring a CinemaScope projection system with a drop-down movie projector and screen.

The summit of the house is found in the master suite. This unique area rests under the large, open, sky-lit hipped roof with log "trees" forming an uplifting path through the space. This retreat includes the owner's individual offices surrounding a common creative work center for the tele-commuting geophysicist owners. It overlooks the main living spaces, taking advantage of both sunny mountain vistas and a private mountain meadow. An inside/outside exercise space and meditation glen opens to a graceful platform where Buddha himself would smile upon this beautiful abode and its fortunate inhabitants.